Produkty Fohow - mechanizmy działania.
Medycyna holistyczna – fakty i mity
Wpływ Cordycepsu na zdrowie psychiczne i redukcję stresu
Wpływ Cordycepsu na funkcje wątroby
Wpływ Cordycepsu na funkcje nerek
Wpływ Cordycepsu na układ sercowo-naczyniowy
Przeciwnowotworowe właściwości grzybów Cordyceps
Wspieranie zdrowia układu oddechowego za pomocą grzybów Cordyceps
Adaptogenne właściwości grzybów Cordyceps – naturalne wsparcie dla ciała i umysłu
Przeciwnowotworowe właściwości grzybów Cordyceps – nadzieja w walce z rakiem
Biostymulujące właściwości Cordycepsu i jego wpływ na układ immunologiczny
Rola Cordycepsu w medycynie tradycyjnej i współczesnej terapii
Regeneracyjne właściwości grzybów z rodzaju Cordyceps: Unikalna medycyna Tybetu
Po co suplementować soplówkę jeżowatą?
Chiński Nowy Rok 2024: Smok w drewnie
Zdrowa Dieta z Perspektywy Medycyny Chińskiej
Utrzymanie zdrowia i witalności na dłużej - jak Tradycyjna Medycyna Chińska w tym pomaga?
Grzyb z The Last of Us istnieje i jest niesamowity!
Kordycepina- czy mamy przełom w leczeniu nowotworów?
Probiotyki / Synbiotyki BICAPS MICROBACTI ForMeds Mikroflora jelit.
Cena regularna:
Cena (EUR): 18,47 €
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
BICAPS MICROBACTI
ilość porcji: 60
Suplement diety BICAPS MicroBACTI zawiera mieszankę MicroBACTI (kompozycja 4 mikrokapsułkowanych szczepów bakterii 8 mld CFU) oraz 150 mg inuliny w 1 kapsułce bez żadnych dodatków. Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.
MicroBACTI- zgłoszenie do Urzędu Patentowego nr Z.481364.
Przeczytaj o:
Dysbioza jelitowa wpływa bowiem znacząco na stan pochwy. Dlatego właśnie w przypadku nawracających infekcji dróg moczowo-płciowych zaleca się także doustne probiotyki. Mimo, że trafiają one do jelit, to powodują całościowe oddziaływanie na śluzówki w całym organizmie, także w pochwie. Natomiast prawidłowy ekosystem mikroflory pochwy jest istotny aby utrzymać równowagę układu moczowo-płciowego i ochronę przed patogenami.
mgr Anna Bartnicka
Projekt badawczo- rozwojowy
Skład produktu jest wynikiem projektu badawczo- rozwojowego wykonanego przez Warszawski Uniwersytet Medyczny na zlecenie firmy ForMeds®. MicroBACTI- zgłoszenie do Urzędu Patentowego nr Z.481364.
Nowoczesna metoda mikrokapsułkowania
Metoda mikrokapsułkowania szczepów bakterii prowadzi do wydłużenia ich przeżywalności w czasie przechowywania produktu oraz zapewnia bakteriom odporność na płyny ustrojowe.
Naturalna kapsułka z pullulanu
Pullulan jest otrzymywany w naturalnym procesie fermentacji.
Podczas produkcji nie stosuje się surowców pochodzenia zwierzęcego,
dlatego kapsułka jest odpowiednia dla wegetarian i wegan.
SKŁAD PRODUKTU
Porcja dzienna- 1 kapsułka zawiera (referencyjna wartość spożycia %):
Mieszanka MicroBACTI- 8 mld CFU, w tym:
Lactobacillus acidophilus LA02- 2 mld CFU,
Lactobacillus casei rhamnosus GG ATCC 53103- 2 mld CFU,
Bifidobacterium animalis lactis BS01- 2 mld CFU,
Bacillus coagulans MTCC5724- 2 mld CFU,
Inulina- 150 mg.
CFU (Colony Forming Unit)- jednostka tworząca kolonię bakterii.
Składniki: Składniki: inulina (korzeń cykorii), mieszanka MicroBACTI (mikrokapsułkowane żywe kultury bakterii: Lactobacillus acidophilus LA02, Lactobacillus casei ssp. rhamnosus GG ATCC 53103, Bifidobacterium animalis ssp. lactis BS01, Bacillus coagulans MTCC 5724), pullulan (otoczka kapsułki).
SPOSÓB UŻYCIA
Spożyć 1 kapsułkę 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
Ilość kapsułek w opakowaniu: 60.
Ilość porcji w opakowaniu: 60.
Zawartość opakowania netto: 18,3 g.
Zawartość 1 kapsułki netto: 305 mg.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
Zalecamy zrównoważony sposób żywienia
i zdrowy tryb życia. Chronić przed światłem, przechowywać w temperaturze pokojowej (poniżej 25°C), w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
DZIAŁANIE
Suplement diety BICAPS MicroBACTI uzupełnia dietę w żywe kultury bakterii: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei ssp. rhamnosus, Bifidobacterium animalis ssp. lactis, Bacillus coagulans.
Nowoczesna metoda mikrokapsułkowania szczepów bakterii prowadzi do wydłużenia ich przeżywalności w czasie przechowywania produktu oraz zapewnia bakteriom odporność na płyny ustrojowe.
Mikrokapsułkowanie polega na powlekaniu powłoczką tłuszczową cząstek proszku powstałego po liofilizacji szczepów bakterii. Proces mikrokapsułkowania prowadzi się w procesorach fluidalnych w ściśle kontrolowanych warunkach, które w rezultacie gwarantują szczepom bakterii całkowitą ochronę przed warunkami otoczenia takimi jak wilgoć, utlenianie, zmiany pH czy ciśnienie osmotyczne.
Skuteczność spożywania mikrokapsułkowanych bakterii jest 5 razy bardziej efektywna, niż tych samych bakterii w postaci niepowleczonej.
Skład produktu jest wynikiem projektu badawczo- rozwojowego wykonanego przez Warszawski Uniwersytet Medyczny na zlecenie firmy ForMeds®.
MicroBACTI- zgłoszenie do Urzędu Patentowego nr Z.481364.
Zobacz też: Perły Księżniczki Fohow Guifei Bao: