
Produkty Fohow - mechanizmy działania.
Medycyna holistyczna – fakty i mity
Wpływ Cordycepsu na zdrowie psychiczne i redukcję stresu
Wpływ Cordycepsu na funkcje wątroby
Wpływ Cordycepsu na funkcje nerek
Wpływ Cordycepsu na układ sercowo-naczyniowy
Przeciwnowotworowe właściwości grzybów Cordyceps
Wspieranie zdrowia układu oddechowego za pomocą grzybów Cordyceps
Adaptogenne właściwości grzybów Cordyceps – naturalne wsparcie dla ciała i umysłu
Przeciwnowotworowe właściwości grzybów Cordyceps – nadzieja w walce z rakiem
Biostymulujące właściwości Cordycepsu i jego wpływ na układ immunologiczny
Rola Cordycepsu w medycynie tradycyjnej i współczesnej terapii
Regeneracyjne właściwości grzybów z rodzaju Cordyceps: Unikalna medycyna Tybetu
Po co suplementować soplówkę jeżowatą?
Chiński Nowy Rok 2024: Smok w drewnie
Zdrowa Dieta z Perspektywy Medycyny Chińskiej
Utrzymanie zdrowia i witalności na dłużej - jak Tradycyjna Medycyna Chińska w tym pomaga?
Grzyb z The Last of Us istnieje i jest niesamowity!
Kordycepina- czy mamy przełom w leczeniu nowotworów?

Fohow XUEQINFU 120 sztuk po 250 mg Kapsułki Siueczinfu Feniks - oczyszczacz naczyń krwionośnych Nattokinaza
Cena regularna:
357,00 zł
Cena (EUR): 66,76 €
towar niedostępny

Opis
Kapsułki Fohow Xueqinfu Siueczinfu - Suplement diety.
Składniki: wyciąg z nasion soi Glycine Max, ekstrakt z pestek winogron Vitis Vinifera, żelatyna sojowa.
Zalecana porcja dzienna: przyjmować 2-3 kapsułki 1-2 razy dziennie podczas posiłków. Popić obficie wodą.
Zawartość składników w porcji dziennej | 6 kapsułek |
Wyciąg z nasion soi (Glycine Max) |
1863 mg |
Ekstrakt z pestek winogron (Vitis Vinifera) |
789 mg |
Wskazania do stosowania:
Oczyszczanie naczyń krwionośnych w profilaktyce i schorzeniach problemów żylnych
Składniki:
Wyciąg z nasion soi (Glycine max)
Nasiona soi tradycyjnie wykorzystywane były w krajach azjatyckich. Obecnie od kilkudziesięciu lat soja obecna jest również w diecie Europejczyków. Soja warzywna (glycine max) wyróżnia się dużą zawartością zarówno białek, jak i tłuszczu. Jej wartość dietetyczną podnosi duża zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin z grupy B, jak również potasu, azotu, magnezu, żelaza, wapnia i fosforu. Cechą wyróżniająca soję na tle innych strączkowych jest wysoka odporność na działanie temperatury. Dzięki temu soja może być przetwarzana na wiele sposobów bez ryzyka utraty jej cennych składników.
Najważniejszym związkiem biologicznie czynnym jest w soi lunazyna. Związek ten posiada właściwości prozdrowotne, które zostały odpowiednio udokumentowane. W badaniach wykazano właściwości przeciwnowotworowe, przeciwzapalne i przeciutleniające.
Drugim biologicznie czynnym składnikiem soi są izoflawony. Nazywane są one również fito estrogenami, ponieważ wykazują podobieństwo do niektórych receptorów estrogenowych. Izoflawony, podobnie jak lunazyna, posiadają działanie przeciwnowotworowe i przeciwzapalne. Szczególnie w zakresie nowotworów sutka i prostaty.
Dla profilaktyki i ochrony naczyń krwionośnych szczególne znaczenie mają właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniajace. Osoby, które nie spożywają soi powinny rozważyć jej wprowadzenie do diety. Należy jednak zauważyć, że soja jest silnym alergenem, co wyklucza jest spożywanie w postaci nieprzetworzonej przez osoby cierpiące na nietolerancje pokarmowe i alergie. Warto wówczas korzystać z suplementów diety.
Ekstrakt z pestek winogron Vitis Vinifera
Pestki winogron Vitus vinifera posiadają udowodnione działania kardioprotekcyjne i ochronne dla naczyń krwionośnych. Ze względu na bogactwo składników aktywnych biologicznie w pestkach, trudno jednoznacznie stwierdzić, który ze składników odpowiada za te właśnie właściwości. Przypuszcza się jednak, że działanie to wywołują antyoksydanty.
Badania naukowe potwierdziły, że ekstrakt z pestek winogron jest bardzo pomocny w przypadku uszkodzeń serca powstałych na skutek zawału lub niedokrwienia. Dodatkowo ekstrakt z pestek wykazuje również działanie przeciwpłytkowe poprzez hamowanie funkcji płytek krwi i uwalnianie reaktywnych form tlenu.
Połączenie odpowiednio wyizolowanych składników nasion soi i ekstraktu z pestek winogron pozwoliło na opracowanie receptury wspomagającej oczyszczanie naczyń krwionośnych. Duża ilość substancji aktywnych biologicznie wpływa na naczynia protekcyjnie, a dodatkowo ekstrakt z pestek winogron ma działanie obniżające ciśnienie tętnicze, dzięki czemu nacisk na żyły zmniejsza się i nie występuje ryzyko ich zwężenia.
Bibliografia:
1. M. Wilk, Soja źródłem cennych składników żywieniowych, Żywność. Nauka. Technologia. Jakość., 2017, nr 24
2. K. Wołosik, A. Markowska, I. Kuźmicz, Lunazyna – peptyd o właściwościach przeciwnowotworowych., Postępy Biochemii, 2014, 60 (1), 84-89.
3. J. Kołodziejczyk, B. Olas, Pestki winogron jako cenne źródło związków chroniących układ krążenia, Postępy Fitoterapii, 2014, nr 11.
Nattokinaza
Prace nad nowymi, aktywnymi i bezpiecznymi środkami naturalnymi odbywają się na podstawie obserwacji tradycji w żywieniu narodów, które cechuje długowieczność i doskonałe zdrowie. Zaobserwowano, że spożywanie dużej ilości soi i produktów na bazie soi ma wpływ na zdrowie Japończyków. Na szczególną uwagę zasługuje tradycyjny sojowy Natto – od 1000 lat spożywany przez Japończyków, który ma bardzo korzystny wpływ na zdrowie. Do produkcji Natto używa się pożytecznych bakterii Bacillus subtilis Var. Powstaje on w wyniku fermentacji gotowanych ziaren soi.
Bakterie Bacillus subtilis Var syntetyzują enzym zwany nattokinazą, który posiada pożyteczne własności Natto. Kiedyś nattokinaza była wytwarzana z ekstraktu Natto, teraz do jej produkcji używa się niemodyfikowanych genetycznie bakterii Bacillus subtilis Var. Natto rosną na niemodyfikowanej genetycznie soi.
Ekstrakt z pestek winogron w Kapsułkach Xueqingfu
„Jagoda długowiecznych”- bo tak jest nazywana winorośl, jest jedną z najstarszych upraw cywilizacji. Ekstrakt z pestek winogron zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy, oraz jest najbogatszym źródłem naturalnych bioflawonoidów (proantocyjanidyny i katechiny).
Uwaga: należy zachować ostrożność przy jednoczesnym przepisaniu środków rozrzedzających krew (aspiryna i inne).
Jedno opakowanie Siueczinfu Feniks zawiera:
120 kapsułek po 250 mg
Uwaga:
Porcję Xueqinfu Siueczinfu Fohow należy zwiększać stopniowo, w pierwszym tygodniu zaczynając od jednej kapsułki dziennie, w razie konieczności dawkę zwiększać o jedna kapsułkę tygodniowo.
Sposób przechowywania Xueqinfu Fohow: flakon z kapsułkami przechowywać hermetycznie.
Nie przekraczać zalecanej porcji dziennej. Nie stosować jako substytut zróżnicowanej diety.
Przeczytaj na blogu:
https://e-fohow.pl/pl/n/Nattokinaza/12
https://e-fohow.pl/pl/n/Resweratrol-w-Fohow-Xueqinfu-Siueczinfu/19
Oryginalne preparaty Fohow Feniks - Tradycyjna Medycyna Chińska.
Producent:
FOHOW Health Products Co., Ltd., Chiny
245 Long xia road, Dou men district, Zhuhai, Guangdong province
Importer:
Fohow Polska Sp. z.oo.,
ul. Kordiana 20,
04-451 Warszawa
Dystrybutor: e-Fohow.pl
Pomógł w zakrzepicy
Biorę na rozpuszczenie skrzepów. Fajnie, że naturalny